-

Gözden kaçırmayın

Türkiye'de Girişimcilik İçin Yeni Dönem: Türkiye Tech Visa Programı TanıtıldıTürkiye'de Girişimcilik İçin Yeni Dönem: Türkiye Tech Visa Programı Tanıtıldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir Yamanlar ve Urla ile Bolu Göynük'teki orman yangınlarının kontrol altına alındığını duyurdu. İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Seyirtepe'de basın mensuplarına açıklama yapan Yumaklı, güzel haberler verdiklerini belirtti.

Yumaklı, dünden bugüne 8 aktif yangınla mücadele edildiğini hatırlatarak, "İzmir Karşıyaka Yamanlar'da şehre bakan bölümde herhangi bir risk bulunmadığını ifade etmiştik. Şu an yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Bolu Göynük'teki yangının zorlu arazilerde meydana geldiğini ve ekiplerin çetin bir savaş verdiğini belirten Yumaklı, "Yangın kontrol altına alındı. Ağaç yapısı gereği küçük tütmeler görülebilir, ancak endişeye mahal yok" dedi.

Üçüncü yangının İzmir Urla'da makilik alanda çıktığını ve ekiplerin hızlı müdahale ettiğini belirten Yumaklı, yakın bir site tersığması nedeniyle valilik tarafından tahliye kararı alındığını, zarar gören ev ya da can kaybı olmadığını aktardı. Soğutma çalışmaları burada da 2 uçak ve 1 helikopterle sürüyor.

İzmir Menderes ilçesinde devam eden yangının sarp arazide sürdüğünü ve ekiplerin gece boyunca müdahale ettiğini ifade eden Bakan Yumaklı, "Şu anda 4 uçak ve 11 helikopterle yoğun müdahale devam ediyor" dedi. Ayrıca, Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde süren yangında 5 uçak, 11 helikopter ve kara ekipleriyle mücadele ediyoruz.

Yumaklı, Manisa Gördes'teki yangının da uzun bir alana yayıldığını belirtirken, Karabük'ün Ovacık ve Uşak'ın Eşme ilçelerindeki yangınların enerjisinin düşürüldüğünü söyledi.

Orman Genel Müdürlüğünün 1839'da kurulduğunu ve 25 bin çalışanla topyekun bir mücadele sürdürdüklerini vurgulayan Yumaklı, "Ormanlarımız yandı ancak yılda 500 milyonun üzerinde fidan dikiyoruz. 11 Kasım'daki Milli Ağaçlandırma Bayramı'nda bu hasarı hep birlikte gidermek için herkesi davet ediyorum" dedi.

Bakan Yumaklı, Azerbaycan, Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve diğer tüm kurumlara destekleri için teşekkür etti. Vatandaşlara uyarılarda bulunan Yumaklı, "15 Eylül'e kadar hassasiyet gerekiyor, açık alanlarda ateş yakmayalım. Allah ülkemizi afetlerden korusun" ifadelerini kullandı.