-

Gözden kaçırmayın

Türkiye'de Girişimcilik İçin Yeni Dönem: Türkiye Tech Visa Programı TanıtıldıTürkiye'de Girişimcilik İçin Yeni Dönem: Türkiye Tech Visa Programı Tanıtıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, son zamanlarda artan dijital ve oyun bağımlılığının çocukların sağlığını olumsuz etkilediğini ifade ederek, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz liderliğinde bağımlılıkla mücadele edecek bir kurulun oluşturulacağını duyurdu.

Göktaş, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen "Dünya İnsani Yardım Günü" programında, insana dokunan iyiliklerin unutulmaz olduğunu belirtti. Bakan Göktaş, AK Parti'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde insan odaklı siyasetin güçlü temsilcisi olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

"Toplumun tamamını kapsayan, insanlık onuruna yakışan sistemler kuruyoruz. Yeni hizmet modellerimizle sadece acil müdahaleler ve anlık çözümler sunmakla kalmıyoruz, toplumun refahını artırmayı hedefliyoruz."

Göktaş, "Güçlü Aile, Güçlü Toplum, Güçlü Türkiye" ilkesiyle hareket ettiklerini belirtti ve tüm sosyal politikaların odağında ailenin korunması ve güçlendirilmesi hedefinin olduğunu ifade etti. Ekonomik, siyasi ve toplumsal hayatın aktif katılımında kadın erkek eşitliğine öncelik verdiklerini söyleyen Göktaş, "Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile ulusal politikalarımızın önemli bir unsuru haline getirdik." dedi.

Şiddetle mücadelede sıfır tolerans ilkesini benimsediklerini vurgulayan Göktaş, şiddet mağdurları ve faillerine yönelik çalışmalarla şiddet döngüsünü kırmayı amaçladıklarını belirtti. "Şiddete karşı 82 Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi, 112 kadın konukevi, KADES uygulaması ve Alo 183 Şiddetle Mücadele Hattı ile etkin bir mücadele veriyoruz." diye konuştu.

Göktaş, dijitalleşme ile beraber bağımlılık türlerinin arttığını belirterek, "Sadece madde, sigara ve alkol bağımlılığı değil, dijital ve oyun bağımlılığı da çocuklarımızın sağlığını olumsuz etkiliyor." dedi. Aile Eylem Planı'nda dijital bağımlılıkla mücadeleye büyük yer verdiklerini ve RTÜK ile farkındalığı artırmak için çalıştıklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında bağımlılıkla mücadele kurulunun oluşturulacağını ve bu kurulda Milli Eğitim, Sağlık ve İçişleri Bakanlıklarının yer alacağını açıkladı.

Göktaş, sosyal hizmetlere erişimi artırmak için mahalle odaklı yeni bir hizmet modeli tasarladıklarını belirterek, "Yerli sosyal risk haritalarıyla her mahalle için özgü çalışmalar yürüteceğiz." dedi. İnsani yardım alanında da yeni bir boyut kazandırdıklarını belirten Göktaş, Filistin’in haklı mücadelesinin her zaman yanında olduklarını söyledi.