-

Gözden kaçırmayın

Türkiye'de Girişimcilik İçin Yeni Dönem: Türkiye Tech Visa Programı TanıtıldıTürkiye'de Girişimcilik İçin Yeni Dönem: Türkiye Tech Visa Programı Tanıtıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile OSTİM Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arasında kadınlar ve kız öğrencilere yönelik İstihdam Garantili Mesleki Teorik ve Pratik Eğitim Programı iş birliği protokolü imzalandı.

Bakanlıktaki imza törenine, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Kadının Statüsü Genel Müdürü Süreyya Erkan ve bakanlık yetkilileri katıldı.

Yenigün, ekonominin büyüme ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşabilmesi için kadınların hayatın her alanındaki katkısının önemli olduğuna dikkat çekti. Türkiye'nin güçlü kadın, aile ve toplum hedefiyle son 20 yılda kalıcı düzenlemelere imza attığını vurgulayan Yenigün, kadın istihdamında sağlanan gelişmeleri anlattı. Kadın girişimciliğinin geliştirilmesi amacıyla çalışmalara devam edeceklerini belirten Yenigün, "kadingirisimci.gov.tr" adlı web sitesini de hayata geçirdiklerini ifade etti. Ayrıca, "Türkiye'nin Mühendis Kızları Projesi" ile mühendis olmak isteyen kız öğrencilere destek sunduklarını ve bu kapsamda toplam 931 kız öğrenciyi desteklediklerini söyledi.

Protokol ile kadınların ve kız öğrencilerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi yoluyla istihdamlarının artırılmasının hedeflendiğini belirten Yenigün, eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcıların onaylı sertifika alacaklarını ve istihdam edilme fırsatlarının artacağını ifade etti. Ayrıca STEM (bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik) alanlarının son sınıflarındaki kız öğrencilere OSTİM Sanayi Bölgesi'nde staj imkanı sunulacağını belirtti.

OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, protokolün hayırlı olmasını dileyerek, kadınların istihdama katılımı konusunda ekosistemlerinde birçok çalışmaya imza attıklarını söyledi. "Kadınları istihdamda, girişimcilikte en öne getirebilmek için elimizden geleni yapıyoruz" diyen Aydın, çalışanlarının yüzde 50'den fazlasının kadınlardan oluştuğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Yenigün ile Aydın iş birliği protokolünü imzaladı.