-

Gözden kaçırmayın

Hava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği DüzenlendiHava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği Düzenlendi

30. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler, Emniyet teşkilatına katılmaya hak kazandı ve mezuniyet töreni düzenlendi.

Polis Akademisi Gölbaşı yerleşkesinde gerçekleştirilen mezuniyet törenine, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İçişleri Bakan Yardımcıları Mehmet Sağlam ve Bülent Turan, Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakçı, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları, başkanlar, daire başkanları, mezunlar ve aileleri katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya törende yaptığı konuşmada, "Bugün hep birlikte 23 Polis Meslek Eğitim Merkezimizde eğitimlerini başarıyla tamamlayan 6.389 öğrencimizin mezuniyet sevincini yaşıyoruz. Öğrencilerimiz, Aziz milletimize huzur ve güven veren bu şanlı üniformayı kuşanıp görevlerine başlayacaklar. Mezuniyet sevincini yaşayan yiğitlerim, her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum." dedi.

Yerlikaya, "Çok geriye gitmemize gerek yok. 8 yıl önce hendek kazarak huzurumuza, güvenliğimize ve kardeşliğimize kasteden bölücü terör örgütü de 15 Temmuz gecesi alçak bir teşebbüsle milletimize ateş açan, bomba atan FETÖ ihanet şebekesi de amaçlarına ulaşamadı." ifadesini kullandı.

Mezun olan öğrencilere seslenen Yerlikaya, "Sizler 85 milyonun dilindeki duasınız. Sizler devletimizin yasal gücünü temsil ediyorsunuz. Her biriniz toplumsal yaşamın birlik, düzen ve güven içinde işlemesi için çalışacaksınız. Daima milletimizin emrinde onun hizmetinde olacaksınız. Bu kutsal görevinizi ifa ederken rehberiniz hukuk, referansınız insan hakları olacaktır. Her zaman vicdanınıza kulak vereceksiniz. Her şey eksilebilirdi insanda ama vicdan asla. Vicdan sahipleri kısık seslidir, sizler kısık seslerin sesi olacaksınız." diye konuştu.

İçişleri ailesi olarak imkânlar ve teknolojilerle kabiliyeti arttırmaya, İçişleri ailesine katılan kahramanlarla da büyümeye devam edileceğini belirten Yerlikaya, "Biliyoruz ki 85 milyonun yüreği bir vurdukça milletimiz bir, devletimiz daim olmaya devam edecek inşallah. İşte bunun en büyük güvencesi, bu yiğitlerdir. Bunun en büyük güvencesi böyle yiğitleri yetiştiren sizlersiniz ve biz durmayacağız, duraklamayacağız, terör örgütlerine darbe üstüne darbe vurmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş da "Türkiye'nin huzuru, devletimizin ve milletimizin bekası için Teşkilatımız 7/24 mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyor. Hiç kuşkusuz bugün mezun olan genç neferlerimiz de bu büyük teşkilatın onurlu birer mensubu olarak, bu yolculukta önemli katkılar sağlayacaklardır." dedi.

Demirtaş, "Görevinizi icra ederken medeniyetimizin bizlere miras bıraktığı değerlerden asla taviz vermeyeceksiniz. Her daim dürüst olacak, doğruluktan ayrılmayacaksınız. Sizler, aziz milletimizin huzur ve güvenliğini sağlama yolunda en ön safta yer alacaksınız. Hukukun üstünlüğüne bağlı kalarak, demokrasimizin teminatı olacaksınız." şeklinde konuştu.

Demirtaş, "Mazlum ve mağdurun yanında, ihanet odaklarının tam karşısında duracaksınız. Son nefesinize kadar hiçbir illegal yapı ile ilginiz, iltisakınız olmamalıdır. Tek bağınız, tek bağlılığınız aziz milletimize ve yüce devletimize olmalıdır. Dolayısıyla safınız milletimizin safı, tarafınız devletimizin tarafı olmalıdır. Biliniz ki vatanımız, devletimiz, bayrağımız ve milletimiz sizlere emanettir. Bu emanetleri canınız pahasına korumak sizlerin asli görevidir. Bunu layıkıyla yerine getireceğinize yürekten inanıyorum. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum." ifadelerini kullandı.

Mezuniyet programı, mezunların yemin etmesi ve tören geçişi ile son buldu.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.