-

Gözden kaçırmayın

Türkiye'de Girişimcilik İçin Yeni Dönem: Türkiye Tech Visa Programı TanıtıldıTürkiye'de Girişimcilik İçin Yeni Dönem: Türkiye Tech Visa Programı Tanıtıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Özbekistan'ın istatistik alanında bilgi altyapısını güçlendirmek amacıyla önemli bir adım attı. TİKA, uzmanlara yönelik "Uluslararası Ticaret ve Turizm İstatistik Eğitimi" düzenleyerek Türkiye ile Özbekistan arasındaki işbirliğini pekiştirmeyi hedefliyor.

Düzenlenen program, uluslararası ticaret ve turizmle ilgili istatistiklerin analizi ve uygulanması konularında uzmanların bilgi ve becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Türkiye'nin bu alandaki bilgi birikimini dost ülke Özbekistan ile paylaşması, iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendirecek.

Eğitim programı, Özbekistan'da istatistik alanında çalışan uzmanların uluslararası standartlarda bilgi ve becerilere sahip olmalarını sağlamayı amaçlıyor. Eğitim sürecinde, katılımcıların hem teorik bilgiler edinmesi hem de uygulamalı çalışmalar yapması hedefleniyor. Bu sayede, Özbekistan'ın istatistik altyapısının önemli ölçüde güçlendirilmesi bekleniyor.