-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomideki iyileşmeler ve artan öngörülebilirlik sayesinde ihracatın büyümeye devam ettiğini duyurdu.

Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine dayanarak, 2024 yılının Temmuz ayında ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,8 artış göstererek 22,5 milyar dolar seviyesine ulaştığını, bu rakamın tarihin en yüksek Temmuz ayı ihracatı olduğunu ifade etti. İthalat ise aynı dönemde yıllık bazda yüzde 7,8 azalarak 29,8 milyar dolara geriledi.

Ayrıca, yıllıklandırılmış ihracat değerinin 261,5 milyar dolara yükseldiğini belirten Yılmaz, dış ticaret açığının ise 82,4 milyar dolara düştüğünü vurguladı.

Cevdet Yılmaz, cari açığın yanı sıra diğer ekonomik risklerin azaldığı bir ortamda dövize erişimin kolaylaştığını ve dış finansmanın maliyetinin düştüğünü kaydetti. Ekonomik istikrar ve güven ortamında ihracat odaklı sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda kararlılıkla ilerlediklerini belirten Yılmaz, istihdam dostu politikalarla ekonomiyi güçlendirmeye devam edeceklerini dile getirdi.