-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi

İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, yaptığı konuşmada Türk askerinin güçlü kimliğine vurgu yaparak, siyasi baskı altında olsalar da Türk milletinin değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğini söyledi. Dervişoğlu, "Türk askeri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü her zaman bir lider olarak benimseyecek" dedi.

Sözlerine duygusal bir şekilde devam eden Dervişoğlu, "Beni duygulandırdınız, her birinizin gözlerinden öpüyorum!" diyerek toplulukla duygusal bir bağ kurdu. Askerin ve bayrağın kutsallığına dikkat çekerek, "O mübarek asker işte bu asker, o mübarek bayrak işte bu bayrak!" ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu’nun bu açıklamaları, Türkiye'nin siyasi ortamında askerin ve milli değerlerin önemine vurgu yaparak, toplumun tamamını etkileyen askeri okullardaki tartışmalı durumlara rağmen Türk milletinin bütünlüğünü ve iradesini koruyacağını göstermektedir.