-

Gözden kaçırmayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Savunma Sanayisinde Yerli Üretim VurgusuCumhurbaşkanı Erdoğan'dan Savunma Sanayisinde Yerli Üretim Vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79’uncu Genel Kurulu görüşmelerine katılmak üzere New York'a doğru yola çıktığını duyurdu.

Ziyaretinin, Türkiye'nin, milletin ve tüm insanlığın yararına olmasını dilediğini ifade eden Erdoğan, dünya genelindeki kritik meseleler üzerinde görüş alışverişinde bulunmayı ve ortak çözümler üretmeyi hedeflediğini belirtti.

Bu yılki genel kurul, BM Genel Sekreteri'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek “Geleceğin Zirvesi” ile gündeme geliyor. Zirve, 23 Eylül'de başlayacak ve çok taraflı sisteme yönelik meydan okumalar karşısında ortak çözümler üretilmesi amaçlanıyor. Erdoğan, görüşmelerin ilk günü olan 24 Eylül Salı günü, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na hitap edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hitabında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve uluslararası finans mimarisinin reform ihtiyacına vurgu yapacak. Ayrıca, Gazze’deki duruma ve İsrail’in saldırgan politikalarına karşı alınabilecek ortak adımlar konusundaki temaslarını da gündeme getirecek.

Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri’nde yoğun bir görüşme trafiği gerçekleştirecek. BM Genel Sekreteri ve diğer ülkelerin mevkidaşlarıyla bir araya gelecek olan Erdoğan, düşünce kuruluşları temsilcileri ve Amerikan iş dünyasıyla da temaslarda bulunacak. Ziyareti sırasında Amerika’da yaşayan Türk vatandaşlarıyla buluşması da planlanıyor.