-

Gözden kaçırmayın

Hava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği DüzenlendiHava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği Düzenlendi

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin 28 Mayıs Bağımsızlık Günü dolayısıyla bir tebrik mesajı yayımladı.

Genel Sekreter mesajında, Azerbaycan halkının bağımsızlık adına verdiği mücadelenin ve elde ettiği kazanımların önemine vurgu yaptı. 28 Mayıs 1918 tarihini tarihi ve milli bir zafer olarak nitelendiren Ömüraliyev, Azerbaycan'ın bölgedeki barış ve istikrarın korunmasındaki rolünü övdü.

Ömüraliyev, mesajında ayrıca Türk dünyasının birliği ve dayanışmasının önemine dikkat çekerek, Azerbaycan ile diğer Türk devletleri arasındaki kardeşlik ve iş birliğinin daha da güçleneceğine olan inancını dile getirdi. Genel Sekreter, Azerbaycan'ın hem bölgesel hem de uluslararası arenada sahip olduğu stratejik konum ve etkisiyle Türk dünyasına katkılarının altını çizdi.

Bu tebrik mesajı, TDT’nin resmi internet sitesinde yayımlandı.

Kaynak: Türk Devletleri Teşkilatı Resmi Web Sitesi