-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, 28 Mayıs Azerbaycan Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayımladı. Dervişoğlu, mesajında Azerbaycan'ın bağımsızlık mücadelesi ve kahramanlarına övgüler yağdırarak, "Tek millet, tek yürek olduğumuz can Azerbaycanımızın Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyorum" dedi.

"28 Mayıs 1918’de Türk’ün bağımsızlık aşkını bir kez daha tüm dünyaya ilan eden kahramanlarımızı saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum" diye devam eden Dervişoğlu, Azerbaycan’ın bağımsızlık mücadelesine olan bağlılığını vurguladı. Dervişoğlu, mesajının sonunda, "Tıpkı değerli Mehmet Emin Resulzade’nin, 'Bir kere yükselen bayrak bir daha inmez' sözlerinde olduğu gibi, Türk’ün bayrağı hür ufuklarda her daim aynı coşku ve aynı gururla dalgalanmaya devam edecektir. Çok yaşa Azerbaycan! Sen olasın gülistan, sana her an can kurban" ifadelerini kullandı.

Bu mesajıyla Dervişoğlu, Azerbaycan'ın bağımsızlık ve özgürlüğe olan bağlılığını yeniden teyit ederken, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki güçlü kardeşlik ve dayanışma bağlarını da bir kez daha pekiştirdi.