-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yoğun eleştiriler içeren bir açıklama yaparak Birleşmiş Milletler, Amerikan Devleti ve Avrupa ülkelerine sert mesajlar verdi.

Çelik, Birleşmiş Milletler'in Gazze'deki olaylara müdahale etmemesini eleştirdi ve "21. yüzyılda, canlı yayınla tüm insanlığın izlediği soykırımı durduramayacaksan sen ne işe yararsın?" dedi. Ayrıca, BM'nin yardım çalışanlarını bile koruyamadığını ekledi.

Amerikan Devleti ve Avrupa ülkeleri içinse, İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonlarını durdurmaya yönelik adım atmamakla suçladı: "Bu kan sizin de elinize bulaşmıştır. İsrail'in bu soykırımına siz de ortak oldunuz, çünkü sustunuz." diyerek sert eleştirilerde bulundu.

Çelik, Gazze'de sadece masum çocukların değil, insanlığın ve evrensel değerlerin de öldüğünü vurguladı. Avrupa'nın kendi değerlerini ihlal ettiğini savunarak demokrasi, insan hakları, ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğü gibi kavramların altını oyduğunu iddia etti.

İslam dünyasına da seslenen Çelik, "Ortak bir karar almak için daha neyi bekliyorsunuz? Tepki göstermek için daha ne olmalı? Bebeklerin boynu koparılıyor, çadırlarda insanlar yakılıyor. Ne zaman tepki göstereceksiniz?" şeklinde konuştu.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu hakkında da ağır ifadeler kullanan Çelik, "Dünya bir hastanın, bir manyağın, bir psikopatın, Netanyahu denilen kanla beslenen vampirin barbarlığını izliyor, hem de canlı yayında izliyor." dedi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yapısını eleştiren Çelik, "Birleşmiş Milletlere üye 193 ülkenin 4’te 3’ünden fazlası Filistin’i egemen bir devlet olarak kabul ediyor. 147 ülkenin ortak kararı, 5 üyeden oluşan Güvenlik Konseyinin keyfine bırakılamaz. Dünya 5’ten büyüktür, 147 beşten büyüktür, insanlığın ortak vicdanı 5’ten büyüktür." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamaları.