-

Gözden kaçırmayın

Hava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği DüzenlendiHava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği Düzenlendi

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanlığının 113’üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve Hava Kuvvetleri personelini kabul etti. Kabulde, Bakan Yardımcısı Bilal Durdalı da hazır bulundu.

Bakan Güler, görüşme sırasında yaptığı konuşmada Hava Kuvvetlerinin tarihini ve önemini vurguladı. Güler, "Türk Hava Kuvvetlerimiz, ilk motorlu uçakların havalanmasından kısa bir süre sonra, 1911 yılında pilotaj eğitimine gönderilen ilk havacılarımız ve kurulan Havacılık Komisyonu ile şanlı yürüyüşüne başlamıştır," dedi. Güler, Hava Kuvvetlerinin bugüne kadar gösterdiği büyük gayretler sayesinde, dünyanın en güçlü, en seçkin ve en saygın hava güçleri arasında yer aldığını belirtti.

Ayrıca Güler, Hava Kuvvetlerinin Türkiye'nin uluslararası arenada etkin roller üstlendiği bir dönemde olduğunu vurguladı. "Türkiye, bugün kendi pilotlarını ve müttefik ülkelerin pilotlarını yetiştirebilen sayılı ülke hava kuvvetlerinden biri konumundadır," diye konuştu.

Bakan Güler, yerli ve milli savunma sanayi projelerine de dikkat çekti. "HÜRKUŞ", "HÜRJET", "GÖKBEY" ve beşinci nesil yerli savaş uçağı "KAAN" gibi projelerin, Türkiye'nin hava platformlarındaki büyük atılımlarının somut göstergeleri olduğunu ifade etti. Güler, "Türkiye, artık kendi savaş ve eğitim uçağını, helikopterlerini üretebilen dünyanın sayılı ülkelerinden biri olmuştur," dedi.

Güler, Hava Kuvvetlerimizi en modern silah, araç ve gereçlerle donatmanın önemine değinerek, içinde bulunduğumuz kaotik güvenlik ortamı ve yaşanan krizler nedeniyle, ülkemizin hak ve menfaatlerini koruyabilmemiz için her açıdan güçlü, etkin ve caydırıcı bir hava kuvvetlerine sahip olmamız gerektiğini belirtti.

Son olarak, Bakan Güler, Hava Kuvvetleri personeline güvenini dile getirerek, "Sizleri çok seviyoruz ve sizlere çok güveniyoruz. Ülkemizin iftihar kaynağı olan Hava Kuvvetlerimizin, Türkiye Yüzyılı vizyonumuz doğrultusunda büyük başarılara imza atacağına yürekten inanıyorum," dedi.

Kaynak: T.C. Millî Savunma Bakanlığı