-

Gözden kaçırmayın

Hava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği DüzenlendiHava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği Düzenlendi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dış politika, ekonomi, terörle mücadele ve 6 Şubat depremlerinin yaralarının sarılması konularında yoğun çalışmalar içinde olduklarını açıkladı.

Erdoğan, 2024 yılına dair ekonomik verilerin olumlu gelmeye devam ettiğini vurgulayarak, Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde %5,7 büyüme kaydettiğini ve bu büyümenin üst üste 15 çeyrek olarak devam ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı, çalışanların büyümeden aldığı payın yılın ilk çeyreğinde %42 olarak gerçekleştiğini ve bu oranın 1998 yılından bu yana görülen en yüksek seviye olduğunu ifade etti.

Erdoğan, enflasyonun yılın ikinci yarısından itibaren düşeceğini öngördüklerini ve son dönemde açıklanan verilerin Orta Vadeli Program’a uygun seyrettiğini söyledi.

Fahiş fiyat ve fırsatçılık sorunuyla ilgili yeni düzenlemelerin yapıldığını belirten Erdoğan, hükümetin bu konularda daha da güçlendiğini ve milletin rahatsız olduğu diğer konularla ilgili de gerekli adımların atıldığını dile getirdi.

Erdoğan, seçkinlerin değil, sessiz yığınların sesi olmaya devam edeceklerini ve milletin birikmiş sorunlarının çözüm adresi olacaklarını sözlerine ekledi.