-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Türk edebiyatının önemli isimlerinden şair Nazım Hikmet’i saygıyla andı. Özel, yaptığı açıklamada, Nazım Hikmet’in sanatına ve yaşamına olan derin bağlılığını vurguladı.

Ünlü şairin, 70 yaşında dahi zeytin ağacı dikecek kadar yaşamı önemseyen bir anlayışa sahip olduğunu belirten Özel, Nazım Hikmet’in Anadolu’ya olan sevgisini ve köy mezarlığına gömülme vasiyetini de hatırlattı.

Özel, "Akdeniz'e bir kısrak başı gibi uzanan memleketimizin usta şairi, 70’inde zeytin dikecek kadar yaşamayı ciddiye alan, Anadolu'da bir köy mezarlığına gömülmeyi vasiyet edecek kadar bu toprakları seven Büyük Usta Nazım Hikmet'i saygıyla anıyorum" dedi.

Özgür Özel’in açıklaması, Nazım Hikmet gibi edebiyat dünyasında büyük izler bırakan isimlerin unutulmaması ve gelecek nesillere tanıtılması gerektiğini de vurguluyor.