-

Gözden kaçırmayın

Hava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği DüzenlendiHava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği Düzenlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Çatışma Kurbanı Masum Çocuklar Günü'nde yaptığı bir açıklamada Gazze'de 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybeden 15 binin üzerinde çocuğu hüzünle andığını belirtti. Erdoğan, Gazze'de sadece çocukların değil, insanlığın da katledildiğini ifade ederek, dünya kamuoyunun bu sınavda sınıfta kaldığını söyledi.

Birleşmiş Milletler'e seslenen Erdoğan, bu özel günü ilan eden kurumun, bombalarla hayatını kaybeden Gazzeli masum çocuklar için artık somut adımlar atması gerektiğini ve "Dünya 5'ten büyüktür" anlayışıyla harekete geçmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm dünya devletlerini Gazzeli çocuklarla birlikte insanlığın onurunu ve haysiyetini korumaya, İsrail'in kontrolsüz güç kullanımına açık bir tavır koymaya davet etti.

Erdoğan, Türkiye olarak Gazze başta olmak üzere dünyanın neresinde bir mazlum, mağdur, ya da garip varsa; çocuklar nerede öldürülüyor, nerede açlıkla, yoklukla sınanıyorsa yardım eli uzatmaya devam edeceklerini, daha adil bir dünyanın mümkün olduğuna inançla çalışacaklarını ifade etti.