-

Gözden kaçırmayın

Hava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği DüzenlendiHava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği Düzenlendi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Millete Sesleniş konuşmasından önemli detaylar paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ebrahim Reisi ve heyetinin vefat ettiği helikopter kazasında insansız hava araçlarının (İHA) kritik bir rol oynadığını vurguladı. Erdoğan, kazanın ardından Bayraktar Akıncı TİHA’nın, İranlı yetkililerin talebi üzerine arama kurtarma çalışmalarında görev aldığını dile getirdi. Akıncı TİHA'nın zorlu hava koşullarına rağmen bölgede 7,5 saat süren arama-tarama faaliyetlerini başarıyla gerçekleştirdiği ve toplamda 2.100 kilometrelik uçuş yaptığı belirtildi. Görev tamamlandıktan sonra Akıncı TİHA'nın Türkiye'ye geri döndüğü ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayisinin bazı kesimler tarafından eleştirildiğini, ancak bu sektörde büyük bir özveriyle çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Savunma şirketlerimize ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum,” dedi. Bugün savunma sanayisinde 3.500’den fazla firmanın, 80 bini aşkın personel ile çalıştığını vurguladı.

7-18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Denizkurdu 2 Tatbikatı’na da değinen Erdoğan, tatbikatta ülkenin savunma kabiliyetinin bir kez daha gözler önüne serildiğini ifade etti. Silahlı Kuvvetler’in karada, denizde ve havada güvenliğin teminatı olmaya devam ettiğini belirten Erdoğan, “Donanmamız, Mavi Vatan’ın savunmasının yanı sıra dünya denizlerinde bayrağımızı dalgalandırarak küresel barış ve istikrara da katkı sunuyor,” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tatbikatın planlanmasında ve icrasında emeği geçen tüm komutanlar ve askerlere teşekkür etti. Son olarak “Rabbim, Mehmetçiklerimizi her zaman ve her yerde muhafaza ve muzaffer eylesin," diyerek sözlerini tamamladı.