-

Gözden kaçırmayın

Hava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği DüzenlendiHava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği Düzenlendi

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı bünyesindeki YİMER 157 Çağrı Merkezi, acil yardım ve ihbar hattı olmasının yanı sıra başta uluslararası öğrenciler olmak üzere, Türkiye'deki yabancıların tüm sorularına doğru, hızlı ve güvenilir yanıt vermeyi sürdürüyor. Bugüne kadar 20 milyon çağrı karşılayan YİMER 157, 15 bin 552 hayatın kurtarılmasını sağladı.

Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER), 20 Ağustos 2015 tarihinde kuruldu ve Türkçe, İngilizce, Arapça, Rusça ve Farsça olmak üzere toplam 5 dilde hizmet veriyor. Hafta içi 08:00-18.00 saatleri arasında bilgi edinme hattı olarak hizmet sunan YİMER 157, Türkiye'deki yabancıların vize, ikamet izni, uluslararası koruma ve geçici koruma gibi Göç İdaresi Başkanlığı mevzuatı kapsamındaki sorularına cevap veriyor.

Ayrıca, YİMER 157, acil yardım ve ihbar hattı olarak da 7 gün 24 saat hizmet sunuyor. 1 tuşlandığında acil yardım hattına hızla ulaşma imkanı sağlayan merkez, insan ticareti ve göçmen kaçakçılığı ile ilgili acil yardım ihbarında bulunan 15 bin 552 kişinin kurtarılmasına yardımcı oldu.

YİMER 157, uluslararası öğrencileri ikamet izin süreçlerine ilişkin doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendiriyor. Göç İdaresi Başkanlığı ve YÖK arasında 29 Kasım 2023 tarihinde imzalanan protokol kapsamında, YİMER 157 sesli yanıt sisteminde, uluslararası öğrencilerin doğrudan yabancı temsilcisine bağlanmasını sağlayacak bir değişiklik hayata geçirildi. Uluslararası öğrenciler, bilgi eksikliğinden kaynaklı mağduriyet yaşamadan 2'yi tuşlayarak doğrudan yabancı temsilcisine bağlanabiliyorlar.

YİMER 157'yi arayan uluslararası öğrenciler, özellikle okula kayıt süreçleri, öğrenci ikamet izni başvuru süreçleri ve sonuçları, öğrencilerin mezuniyet süreçleri ve bildirim yükümlülükleri konularında bilgi alabiliyor.

YİMER 157 Çağrı Merkezi, şimdiye kadar Dünya Çağrı Merkezleri Yarışması ve Avrupa Çağrı Merkezi Yarışmasında "En İyi Acil Servis Hizmetleri" kategorisinde 8 uluslararası ödüle layık görüldü. Merkez, sesli çağrının yanı sıra webchat (https://yimer.gov.tr/chat.html), e-posta (webyimer@goc.gov.tr) ve sosyal medya kanalları (Facebook, Twitter, Instagram) üzerinden gelen başvurulara da yanıt veriyor.