-

Gözden kaçırmayın

Hava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği DüzenlendiHava Kuvvetleri Karargâhı'ndan Örnek Davranış: Kızılay İçin Kan Bağışı Etkinliği Düzenlendi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli Savunma Sanayiinin önemini ve başarılarını vurgulayan açıklamalarda bulundu.

Altun, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı bu açıklamalarda, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyetin hayatını kaybettiği helikopter kazasında insansız hava araçlarının (İHA) kritik önemini bir kez daha gözler önüne serdiğini belirtti. Altun, İranlı yetkililerin talebi üzerine Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı'nın (TİHA), arama-kurtarma çalışmalarına katılarak zorlu hava şartlarına rağmen yaklaşık 7,5 saat süren bir arama-tarama faaliyeti gerçekleştirdiğini ifade etti. Akıncı TİHA'nın toplamda 2.100 kilometrelik uçuş gerçekleştirdiği ve başarıyla görevini tamamladıktan sonra Türkiye'ye döndüğü açıklandı.

Savunma sanayisinin ülke içinde bazı çevreler tarafından sık sık hedef alındığını belirten Altun, tüm itibar suikastlarına rağmen özveriyle çalışmaya devam eden savunma sanayi şirketlerine teşekkür etti. Altun, "Bugün savunma sanayisinde 3.500’den fazla firma, 80 bini aşkın personelle Türkiye için çalışmaya devam etmektedir," dedi.

Ayrıca, Altun, 7-18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Denizkurdu 2 Tatbikatında Türkiye'nin savunma kabiliyetinin bir kez daha gözler önüne serildiğine dikkat çekti. Altun, Türk Silahlı Kuvvetlerinin karada, denizde ve havada vatan güvenliğinin teminatı olmaya devam ettiğini ve Türk donanmasının "Mavi Vatan"ın savunmasının yanı sıra dünya denizlerinde Türk bayrağını dalgalandırarak küresel barış ve istikrara katkı sağladığını söyledi.

Açıklamasının sonunda Altun, tatbikatın planlanması ve icrasında emeği geçen tüm komutanları ve askerleri tebrik ederek, "Rabbim, Mehmetçiklerimizi her zaman ve her yerde muhafaza ve muzaffer eylesin," dedi.