-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi

AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay, yerli ve milli üretim faaliyetleri kapsamında hizmet veren Dora Makina'nın yeni fabrika binasının açılış törenine katıldı.

Oktay, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında teknolojik yetkinliğini geliştirerek katma değer üreten ve istihdama katkı sağlayan şirketlerin yeni yatırımlar yapmasının gurur verici olduğunu belirtti.

Oktay, Türkiye'nin "Türkiye Yüzyılı" hedeflerine adım adım ulaştığını vurguladı ve bu doğrultuda AR-GE çalışmalarıyla dünyada dikkat çeken ürünlerin geliştirilip ihraç edilmesi noktasında sürdürülen çalışmalara değindi.

Oktay ayrıca, Dora Makina gibi şirketlerin Havacılık, Uzay Sanayi, Enerji ve Medikal sektörlerine yönelik yaptığı yatırımların önemini vurguladı ve bu tür girişimlerin ülkenin teknolojik atılımına büyük katkı sağladığını ifade etti.

Oktay’ın açıklamalarına göre, bu yeni yatırımlar Türkiye'nin teknolojik gelişimini desteklemekle kalmayıp, aynı zamanda ekonomik büyümeye de katkı sağlayarak istihdam olanaklarını artırıyor.