-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi

Çevre Haftası kapsamında İstanbul Finans Merkezi'nde "Sürdürülebilirlik Finansmanı Zirvesi" gerçekleştirildi. Etkinlik, Dünya Gazetesi tarafından organize edildi ve iklim ekonomisi ile sürdürülebilirlik konularında farkındalık yaratmayı amaçladı.

Konuşmacılar arasında Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da yer aldı. Yılmaz, "2053 Yılı Net Sıfır Emisyon Hedefi" ve "Yeşil Kalkınma Vizyonu" çerçevesinde, düşük karbonlu ekonomiye geçiş ve iklim değişikliği ile mücadele konusundaki somut adımları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde atmaya devam ettiklerini ifade etti.

Yılmaz ayrıca, Emine Erdoğan'ın başlattığı "Sıfır Atık" hareketinin çevre ve atık yönetiminde yenilikçi çözümler sunduğunu ve dünyaya ilham verdiğini belirtti. Türkiye Yüzyılı'nda iklim dostu politikalarla geleceği güvence altına almayı ve sürdürülebilirlik finansmanını güçlendirerek ekonomik büyümeyi destekleyeceklerini vurguladı.

Yatırımcılardan, sivil toplum kuruluşlarından ve medya kuruluşlarından daha fazla çalışma beklediklerini ifade eden Yılmaz, Dünya Gazetesi'ni düzenlediği bu etkinlik ve 'İklim Ekonomisi' eki için kutlayarak, zirvenin yenilikçi ve yeşil çözümlere ilham kaynağı olmasını diledi.

Kaynak: Dünya Gazetesi.