-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin 31. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, ödül alan ihracatçı firmaları şükranla tebrik etti.

Yılmaz, yurt dışı talebin zayıf seyrettiği bir döneme rağmen, mal ve hizmet ihracatçılarının yüksek performansıyla, 2024 yılında cari açığın yüzde 2,5'un altına inmesini beklediklerini açıkladı. Orta Vadeli Program ve 12. Kalkınma Planı çerçevesinde, katma değeri yüksek üretim ve ihracat odaklı politikaların hayata geçirilmesine devam edileceğini belirtti.

Programın ilk yılının bütçe ve dış denge bakımından başarılı bir şekilde tamamlandığını ifade eden Yılmaz, "Geçiş süreci" ile oluşturulan sağlam zeminde dezenflasyon dönemine girildiğini vurguladı. Ayrıca, para ve maliye politikaları ile yapısal reform gündeminin bütüncül bir çerçevede planlanarak etkin bir koordinasyon içinde kararlılıkla uygulandığını belirtti.

Son olarak, üretim ve ihracat odaklı dengeli büyüme ile dezenflasyon sürecine destek olmayı sürdüreceklerini dile getirdi.