-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu’nun başkanlık ettiği törende, Türkiye ve Romanya şehircilik alanında iş birliğine dair önemli bir anlaşma imzaladı.

Anlaşma, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve Romanya Kalkınma, Kamu İşleri ve İdare Bakanı Adrian-loan Veştea tarafından imzalandı.

Bu anlaşma, iki ülke arasında şehircilik ve mekânsal planlama konularında bilgi ve tecrübe paylaşımını amaçlıyor.

Tören sırasında yapılan açıklamalarda bakanlar, anlaşmanın mekânsal planlama, kentsel dönüşüm, yapı işleri ve yapı mevzuatı, coğrafi bilgi sistemleri, tapu, kadastro ve harita yapımı ile yerel yönetimlerin kentsel altyapı yatırımları gibi konularda büyük fayda sağlayabileceğini vurguladılar.

İki ülke arasında imzalanan bu iş birliği anlaşması, şehircilik alanında disiplinler arası bilgi alışverişini sağlamak ve karşılıklı tecrübelerden yararlanmak amacıyla büyük önem taşıyor. Anlaşmanın, hem Türkiye’nin hem de Romanya’nın şehircilik politikalarını geliştirmeye önemli katkılar sağlaması bekleniyor.