-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi

AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu Başkanı olarak Kahire'ye düzenlediği resmî ziyaret çerçevesinde önemli temaslarda bulundu.

Oktay, ziyaret kapsamında Mısır Senato Dışişleri, Arap ve Afrika İşleri Komisyonu Başkanı Hazem Omar ile bir araya geldi. Görüşmenin ana gündem maddesi, Filistin'de İsrail'in gerçekleştirdiği ve tüm dünyayı derinden etkileyen katliamların son bulmasına yönelik adımlar oldu. Bölgesel gelişmelerin ayrıntılı biçimde değerlendirildiği buluşmada, her iki taraf da barışın sağlanması konusunda yapılabilecekleri ele aldı.

İkili temaslarda, Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkinin geleceği de masaya yatırıldı. Oktay ve Omar, savunma sanayi, turizm, enerji, sağlık, finans ve bankacılık gibi kilit sektörlerde iş birliğinin daha da güçlendirilmesi için atılması gereken adımları görüştüler.

Kaynak: TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanlığı