-

Gözden kaçırmayın

Türkiye'de Girişimcilik İçin Yeni Dönem: Türkiye Tech Visa Programı TanıtıldıTürkiye'de Girişimcilik İçin Yeni Dönem: Türkiye Tech Visa Programı Tanıtıldı

Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, düzensiz göçle mücadele kapsamında hizmet veren Mobil Göç Noktası uygulamasını Hürriyet'e anlattı. Mobil Göç Noktası Araçları ile 81 bin yabancının düzensiz göçmen olduğunun tespit edildiğini aktaran Başkan Toros, uygulamanın caydırıcı etkisiyle son bir yılda 401 bin 325 düzensiz göçmenin Türkiye'yi kendiliğinden terk ettiğini dile getirdi. Başkan Toros, "Düzensiz göçle mücadelemizi medeniyet değerlerimiz, insan hakları ve hukuk temelinde yürütüyoruz" diye konuştu.

Başkan Atilla Toros, Hürriyet Gazetesi ekibiyle birlikte Ankara Kızılay Meydanı'ndaki Mobil Göç Noktası Aracında çalışmaları inceledi.

Dünyada Bir İlk

Düzensiz göç ile etkin mücadele için hayata geçirilen ve dünyada bir ilk olan Mobil Göç Noktası uygulamasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Toros, "Mobil Göç Noktası Araçları ile dünyada ilk olan bir mücadele yöntemi geliştirdik. Temmuz 2023'te pilot uygulama olarak İstanbul'da devreye aldığımız bu uygulamayı tüm Türkiye'ye yayıyoruz. Büyükşehirlerin tamamı olmak üzere 59 ilde Mobil Göç Noktası Araçları faaliyet gösteriyor. Şu an 165 Mobil Göç Noktası Aracımız var. Yakın zamanda bu sayıyı 265'e çıkaracağız. Nasıl düzensiz göçmenler hareket halindeyse bizim araçlarımız da hareket halinde. Daha büyük bir hızla hareket edebildiğimiz için saha hakimiyetimiz daha da arttı. Mobil Göç Araçlarıyla 7/24 sahadayız. Kısa süre içerisinde 81 ilde de Mobil Göç Noktası denetim araçları hizmete girmiş olacak." ifadelerini kullandı.

Mobil Göç Araçlarının Sahada Görünür Olması Caydırıcı Etki Oluşturdu

Mobil Göç Noktası Araçlarının sahada görünür olmasının caydırıcı etki oluşturduğunu kaydeden Göç İdaresi Başkanı Toros, "Sahada etkin bir denetim olduğunu gören düzensiz göçmen konumundaki yabancılar kendiliğinden Türkiye'den ayrılıyor. 1 Haziran 2023'ten bugüne kendiliğinden ülkemizden çıkış yapan düzensiz göçmen konumundaki yabancı sayısı 401 bin 325. Çünkü çok iyi biliyorlar ki kısa süre sonra bir yerde mutlaka bir denetime takılacaklar." dedi.

Mobil Göç Noktası Araçlarında 746 Bin Kontrol Yapıldı

Mobil Göç Noktası araçlarında 746 bin yabancının kimlik kontrolünün yapıldığını açıklayan Başkan Toros, "81 bin yabancının düzensiz göçmen olduğunu tespit ettik. 19 Temmuz 2023 tarihinden şu ana kadar sadece İstanbul'da mobil göç noktalarımızda 460 bin 883 yabancının kontrollerini yaptık. 73 bin 436 yabancının düzensiz göçmen konumunda olduğunu belirledik." diye konuştu.