-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi

CHP Halkla İlişkiler ve Medya ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, son dönemde gazetecilere yönelik artan tehdit ve saldırıları sert bir dille eleştirdi. Bulut, Ankara'da sokak ortasında katledilen Sinan Ateş ve diğer gazetecilere yönelik fiziki saldırılara dikkat çekerek bu tür tehditlerin ve hedef göstermelerin giderek arttığını vurguladı.

Bulut, bazı hakim ve savcılara uygulanan sürgün politikalarının hukuki sürece müdahale amacı taşıdığını belirtti. Bu tür eylemlerin amacının korkutmak, sindirmek ve bazı suçları örtbas etmek olduğunu ifade etti. "Tehditleriniz vız gelir, tırıs gider. Gerçekler ortaya çıkacak, katiller de işbirlikçileri de gerçek azmettiricileri de hesap verecek. Suçunu bastırmak için bağıranlar ve tehdit edenler değil, haklılar ve mazlumlar için adalet sağlanacak," diye konuştu.

Bulut’un açıklamaları, gazetecilerin güvenliği ve basın özgürlüğü konusundaki mevcut kaygıları bir kez daha gündeme getirdi. Yetkililere, bu konularda daha duyarlı ve adil davranma çağrısında bulundu.