-

Gözden kaçırmayın

2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi2. Gazi Paşa'yı Anma ve Yağlı Pehlivan Güreşleri Ankara'da Gerçekleştirildi

AK Parti Bursa Milletvekili ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı olan Murat Bey'in ekonomi politikaları, son dönemde sert eleştirilerin hedefi oldu.

Bir eleştirmene göre, Murat Bey, partisinin ekonomik kararlarını savunmadan önce kendi bakış açılarını sorgulamalı. Milletin kürsüsünden yanıltıcı bilgi veren milletvekillerine yönelik eleştiriler de gündeme geldi: "Milletin kürsüsünden milleti aldatmaya utanmıyor musunuz?" ifadesi dikkat çekiyor.

Ayrıca bir açıklamada "Charter seferi"nin özel uçuş olduğu belirtilerek, sıkça kullanılan bu terminolojiye dikkat çekildi. Bu tür uçuşların israf olduğu, özellikle Roma'ya günlük 15 tarifeli sefer varken özel uçakla gitmenin ekonomik olmadığının altı çizildi. 189 kişilik bir uçağın sadece 70 kişi için kullanılamayacağı eleştirildi.

Eleştiri, politikacıların dürüst ve hesap verebilir olmasını talep eden "Utanmanız yok bari yalan söylemeyin!" ifadesiyle noktalanıyor. Bu tartışmalar kamuoyunda ekonomik uçuş politikalarını ve kamu kaynaklarının kullanımını yeniden gündeme taşıdı.

Bu olaylar, ekonomi politikalarının ne kadar şeffaf olduğuna dair geniş bir tartışmayı alevlendirmiş gibi görünüyor.